עריכת שולחן חגיגי היא הזדמנות נפלאה להפיכת הארוחה לאירוע חגיגי ויצירתי במיוחד. לקדש את המאורע, לכבד את המשתתפים ולהעצים את חווית הסעודה. עיצוב השולחן יכתיב את הדינמיקה האנושית, את כללי הטקס ואת האווירה ולכן ראוי להשקיע.
האביב מזמן לנו שתי הזדמנויות לעריכת שולחנות חגיגיים במיוחד – ליל הסדר ושבועות.
שתי ארוחות מרובות משתתפים ומטעמים ולכל אחת אופי וסגנון משלה. בליל הסדר מסבים לשולחן מרכזי לארוחה ארוכה ומרובת מנות הנערכת לפי כללי טקס מדוקדקים, ואילו בשבועות נהנים מארוחה קלה יותר ומאירוח פחות רשמי שבמרכזו האביב, הפריחה ותנובת הארץ.
כמו בעיצוב הבית, גם בעיצוב השולחן, ההשראה שלי מגיעה מהטבע. המטרה היא ליצור אווירה נינוחה ואלגנטית על ידי שימוש באלמנטים מחומרים טבעיים ופשוטים כמו בדי פשתן רכים, כלי קרמיקה בעבודת יד, כוסות זכוכית צלולות ואיכותיות, קערות וכלים מעץ ושפע של פרחים וצמחי תבלין טבעיים שמוסיפים יופי וריח משכר לשולחן.
קונטרסט
בשביל להבליט את הפריטים המרכזיים כדאי ליצור ניגוד בין צבע המפה או השולחן לכלים שמונחים עליו.
צבע
כדי לא להתחרות בצבעוניותו של האוכל ולהאפיל עליו אני מעדיפה עיצוב מונוכרומטי עדין ורגוע, עם שילוב של לא יותר משני צבעים. את כתמי הצבע המקפיצים יתנו סידורי פרחים ופירות.
מרכז השולחן
אם משקיעים בעיצוב מרכז השולחן יש לקחת בחשבון שלא יישאר מקום לכלי הגשה ולכן כדאי לצלחת את המנות. בכל מקרה יש להקפיד שהאלמנטים במרכז לא יהיו גבוהים ויפריעו לסועדים לראות זה את זה.
סידורי ישיבה
בארוחות מרובות משתתפים כדאי לשקול לא להשאיר את סידורי הישיבה ליד המקרה. הצלחת הארוחה תלויה גם בעניין ההדדי ובשיחה הקולחת בין המשתתפים. מעבר לכך, כשאורח מוצא את שמו ליד מקומו המיועד, נוצר אלמנט נעים של פנייה אישית.
מחשבה תחילה
על מנת להימנע מ'יער' של בקבוקים גבוהים במרכז השולחן דאגו לעגלת שתייה קרובה או למגש מתקפל עם רגליים, עליהם הם יונחו המשקאות מבלי להפריע.
הפתעה
השתדלו להשתמש במה שיש בארון הכלים שלכם, בבית ובגינה והימנעו מ"סטים". כל העניין הוא להפתיע ולהיות יצירתיים – על ידי שימוש באוסף כלים או כיסאות אקלקטי, הגשת המנות בכלים לא מסורתיים, או שילוב של אלמנטים טבעיים כמו ענפים ואבנים – כך תיצרו שולחן חוויתי וחד פעמי.